torsdag 17 april 2008

Karibu

Karibu, ett café för ungdomar i Östersund öppet på lördag-kvällar. Kom in och fika, umgås, spela sällskapsspel eller bara häng!

Caféet startades i början av år 2006 och tanken har ända från början varit att kunna erbjuda ungdomar någonstans att vara på lördag-kvällar och ett alkoholfritt alternativ till krogen. Många lördagar har det varit nära fullsatt med 80-130 besökare.

Priset? Du bestämmer priset! Allt överskott från försäljningen går till ett skolprojekt i Etiopien. Det kommer dyka upp mer information om detta projekt i bloggen så småningom.

Ordet Karibu är Swahili och betyder välkommen, gemenskap och närhet. (Kan även betyda älg på franska var det någon som sa. Tveksamt om det stämmer.)

Allt arbete sker ideellt och lokalen ägs av Pingstkyrkan i Östersund.

Varför blogg?
Blogg ligger i tiden och det är många som bloggar, om stort och smått.
Tanken bakom att blogga Karibu är att på ett enkelt sätt kunna berätta om vad vi gör och varför vi gör det. Det ger också dig fina möjligheter att hjälpa oss att förbättra verksamheten genom att dela dina synpunkter eller idéer.

Intresserad av att jobba på Karibu? Läs mer här

3 kommentarer:

xidd sa...

Grymmt kul med en blogg!!Ser fram emot trevliga inlägg.. NICE!

Anonym sa...

Ett steg framåt, utvecklande!!! Såå grymt, nu har ju alla större möjlighet att säga sina åsikter!!! woohoo!!!

Mikael sa...

Karibu - eller Caribou är en nordamerikansk ren. Mysteriet med älg på franska tycks vara löst. Det var varken en älg eller på franska helt enkelt.